fbpx
Сьогодні
20:51 17 Кві 2020

Забруднене повітря з Києва переміщується в інші регіони

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що забруднене повітря, яке з вчорашнього дня спостерігалось в Києві, вітровими потоками переміщається на території Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та інших областей.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Те забруднення повітря, яке знаходилось на території міста Києва вчора та сьогодні вранці, нікуди не поділося. Воно вітровими потоками переноситься далі. Напрямок вітру – з північного заходу на південний схід. Таким чином, це забруднення переміщується на території Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та інших областей», – заявив він.

За словами Кульбіди, по мірі переміщення цього забрудненого повітря у віддалені райони, відбувається перемішування повітряних мас і швидке зменшення концентрацій забруднюючих речовин, таким чином, жителям цих територій не варто хвилюватися.

 

Небо над Запоріжжям та Дніпром сьогодні також затягнуло

17 квітня у Запоріжжі та близьких до обласного центру територій стоїть густий дим та відчутний запах гару.

В обласному лабораторному центрі МОЗ зазначили, що горіння лісів у зоні відчуження Чорнобильської АЕС не впливає на стан радіоактивності в області,  повідомили у Запорізькій ОДА.

На території області не зареєстрували надзвичайних ситуацій, які могли б призвести до задимленості атмосферного повітря такого масштабу. Проте в деяких районах Запоріжжя зафіксували майже в 3 рази перевищення гранично допустимої концентрації вмісту сірковуглецю.

А от у Дніпрі протягом 17 квітня концентрація пилу в повітрі у 3-5 разів перевищує допустиму. Голова ОДА наголосив, що це не пов'язано із пожежами в Зоні відчуження, а викликано особливими погодними умовами.

"Обласний центр екологічного моніторингу та Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології сповіщають про перевищення концентрації пилу в повітрі. Така ситуація пов'язана із високим тиском, поривчастим вітром та підвищенням температури у приземному шарі. Це спричиняє накопичення забруднюючих речовин ближче до поверхні землі", – розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Карта поширення диму від пожежі в Чорнобилі

Увечері 16 квітня влада Києва заявила, що в повітрі столиці фахівці зафіксували продукти горіння та задимленість. Відтак людей просять зачинити вікна і не виходити на вулицю.

Повідомлялося, що у Києві зафіксували найвищий рівень забруднення повітря у світі.

Раніше Київ накрила пилова буря, Кличко звернувся до киян: фото, відео.

Читайте також: В Україні палає сухостій: як це впливає на здоров'я людей під час коронавірусу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: