fbpx
Сьогодні
16:03 17 Кві 2020

Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь цього року, - Епіфаній

Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь із Єрусалима цього року, повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

"Уже склалася така благочестива традиція, щороку привозять благодатний вогонь із храму Воскресіння Христового, з Кувуклії, Гробу Господнього, який сходить щороку під час богослужіння у велику суботу. Цього року не відомо, чи ми матимемо благодатний вогонь. Були певні пропозиції, але ми не наполягаємо на цьому", – заявив він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Епіфаній уточнив, що надходила пропозиція найняти чартер для того, щоб доставити благодатний вогонь в Україну, однак він має намір відмовитися від цієї пропозиції.

"Я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти або засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь", – пояснив він.

Водночас він повідомив про плани провести переговори з представниками влади про необхідність привезти вогонь для всіх церков або не завозити його взагалі.

Раніше посольство Ізраїлю в Україні повідомило, що сходження благодатного вогню відбудеться без присутності паломників і з обмеженою кількістю учасників. Також повідомлялося, що представники ПЦУ передали послу Ізраїлю в Україні лампадку для благодатного вогню.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: