fbpx
Сьогодні
10:00 17 Кві 2020

Україна діятиме спільно з іншими країнами, чиї громадяни загинули у катастрофі МАУ, - Кулеба

У справі про збиття літака Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані Україна діятиме спільно і скоординовано з іншими країнами, чиї громадяни загинули у катастрофі.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Наша позиція не змінилася. Ми працюємо на результат у тісній співпраці з колегами з Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи. Це міністри закордонних справ Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії – всіх країн, чиї громадяни загинули 8 січня".

За словами Кулеби, 16 квітня міністри 5 країн знову розмовляли на телефонній конференції, щоб скоординувати подальші кроки.

Він наголосив, що мета залишається незмінною: встановлення справедливості, виплата компенсацій родинам, повне, незалежне і прозоре розслідування та відповідальність за збиття літака згідно з нормами міжнародного права.

Кулеба запевнив, що нікому "навіть на думку не може спасти якось зрадити цих людей чи діяти нескоординовано з іншими партнерами".

За словами міністра, координуватиме роботу МЗС щодо цієї справи його новий заступник Євген Єнін.

Він також додав, що пандемія COVID-19 нині ускладнює роботу з розслідування катастрофи, але "суттєво на переговори саме з цього питання вона не впливає". За словами Кулеби, "десь просто доведеться придумати більш креативні способи вирішення логістичних завдань".

Раніше іранська служба Радіо Свобода Радіо Фарда повідомила, що Іран пропонує Україні підписати меморандум про взаєморозуміння, який зобов'язує Україну і сім'ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: