fbpx
Сьогодні
13:02 17 Кві 2020

У Фонді держмайна повідомили про рейдерське захоплення підприємства ОГХК

Фонд державного майна України повідомив, що на стратегічному державному підприємстві "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" відбувається рейдерське захоплення.

Про це повідомив заступник директора департаменту комунікацій Фонду держмайна України Микола Ганіч у коментарі для "Рубрика".

За його словами, наразі головний офіс державного підприємства захопили колишні менеджери цієї компанії, яких Фонд держмайна звільнив у зв'язку з інформацією про корупцію. Події розгортаються у Бізнес-центрі "Горизонт-парк" за адресою Миколи Гринченко, 4.

"Вчора, 16 квітня, була винесена ухвала київського суду, яка оскаржила рішення Фонду Держмайна. З цією ухвалою старий менеджмент прийшов в головний офіс і, роблячи вигляд, що виконує свої обов'язки, фактично незаконно намагається захопити контроль над державним стратегічним підприємством", — повідомив Ганіч.

За його словами, до офісу держпідприємства вже прибув заступник голови Фонду державного майна Сергій Ігнатовський, на місці знаходиться законний новопризначений менеджмент.

"Команда фонду фактично підготувала ОГХК для залучення інвесторів. Компанія була внесена до переліку великої приватизації та готувалася до продажу приватним інвесторам у 2020 році, але через карантин дату приватизації перенесли на пізніший період. Був проведений аудит компанії, ініційовані антикорупційні справи", – розповідають у Фонді.

Збитки, нанесені попереднім менеджментом ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», оцінюються у суму 12,87 млн дол. США. Детективи НАБУ встановили, що сировину, видобуту на потужностях ОГХК (ільменітовий, рутиловий, цирконовий та дистен-саліманітовий концентрати), постачали за кордон за заниженими цінами через компанії-посередниці, підконтрольні або пов'язані зі службовими особами держпідприємства. Далі її реалізовували за ринковою ціною кінцевим споживачам у різних регіонах світу. Оскільки посередники були резидентами інших країн (Австрії та Великої Британії), прибутки від продажу залишалися за кордоном.

Результати розслідування НАБУ стосовно ДП «ОГХК»

Представники Фонду також звернулися до правоохоронних органів, аби ті надали правову оцінку діям колишнього керівництва Об'єднаної гірничо-хімічної компанії. "Робитимемо все, щоб повернути ситуацію у законне русло", – наголошують у Фонді.

Об'єднана гірничо-хімічна компанія — це державне стратегічне підприємство, яке здійснює видобуток титанової руди. У його структуру входить Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат.

"Рубрика" слідкуватиме за розвитком подій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: