fbpx
Сьогодні
16:34 17 Кві 2020

Нарада у Зеленського: Смог над Києвом не становить хімічної загрози, він не через пожежі в Чорнобилі

Смог над Києвом не становить хімічної та радіологічної загрози, а радіаційний фон у столиці та області в межах норми і не перевищує природних фонових значень.

Про це доповіли під час селекторної наради Володимиру Зеленському глава МВС Арсен Аваков і голова ДСНС Микола Чечоткін.

"Все, що в Києві відбувається, – це не через Чорнобильську зону. Все, що нам принесло, на 90% це надуло з Житомирської області. Це все за рахунок вітрів, які йдуть у нашу сторону й накривають Київ. До того ж вчора була буря навколо всього Києва", – сказав Аваков.

Голова ДСНС також зазначив, що запах диму в Києві ніяк не пов'язаний із пожежами в Чорнобильській зоні.

За його словами, напередодні шквальний вітер на Житомирщині валив дерева та мережі електропередачі. Зранку в регіоні зафіксовано три нові осередки пожежі. До того ж горять і торф'яні родовища, через що дим і запах горіння можуть зберігатися декілька днів.

"Жоден із цих осередків не становить загрози ні об'єкту "Укриття", ні сховищу радіаційних відходів. Ситуація там контролюється. Так, нам складно, але ми шукаємо рішення, щоб це зупинити", – зазначив Чечоткін.

Він зауважив, що 16 квітня сили та засоби рятувальників були передислоковані з урахуванням нової оперативної обстановки.

Президент Зеленський, у свою чергу, наполіг на тому, щоб Міністерство охорони здоров'я якомога частіше надавало рекомендації для тих, хто перебуває у зоні, де поширюється дим.

Глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що відомство постійно наголошує на необхідності уникати тривалих прогулянок, щільно закривати вікна та двері, вмикати системи кондиціонування та очищення повітря, пити декілька літрів води на день, часто робити вологе прибирання.

При появі симптомів отруєння продуктами горіння негайно зверніться до лікаря!

Рівень забрудненості повітря у столиці знизився втричі.

Пилова буря в Києві зумовлена змінами клімату, – Кличко.

смог

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: