fbpx
Сьогодні
13:40 17 Кві 2020

Пилова буря в Києві зумовлена змінами клімату, - Кличко

Причиною пилової бурі в Києві стали кліматичні зміни, вважають екологи.

Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Суха осінь, безсніжна зима, відсутність звичної норми опадів. Як наслідок – повітряна ерозія ґрунтів, зниження рівня ґрунтових вод. Це – причини утворення пилу, який до столиці приніс сильний вітер, що сягав у середньому 22 кілометрів за годину. А пориви його були сильніші. Ми не звикли до таких погодних стихій. Але вони стаються дедалі частіше".

Що стосується падіння будівельної конструкції на Подільсько-Воскресенському мостовому переході, то в результаті ніхто не постраждав, повідомив мер.

"Через сильний вітер упали конструкції, зведені для робіт з антикорозійного захисту металоконструкцій арки мосту. На щастя, ніхто не постраждав. Також не пошкоджений сам міст. Наразі тривають роботи з відновлення конструкцій", – повідомив він.

Кличко уточнив, що рятувальні служби розробили правила безпеки для подібних погодних ситуацій – усі вікна мають бути щільно зачинені, людям слід по можливості залишатися вдома, на вулиці триматися якнайдалі від рекламних щитів, ліній електропередач і дерев, а також не паркувати автомобілі поряд із деревами та стовпами.

При появі симптомів отруєння продуктами горіння негайно зверніться до лікаря!

Кличко поїхав у Чорнобильску зону: чи є там пожежі та який радіаційний фон.

МОЗ радить жителям Києва та області не виходити на вулицю і пити більше рідини у зв'язку зі смогом.

смог

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: