fbpx
Сьогодні
19:03 17 Кві 2020

Під Борисполем другу добу горить сміттєзвалище

У Бориспільському районі в селі Гора 16 квітня розпочалась пожежа. За словами активістів, горить стихійне сміттєзвалище, влаштоване сільським головою

Про це розповіла місцева мешканка, кординатор еко-патруля Наталя Лютікова у Facebook.

За її словами, пожежа почалася ще 16 квітня в обід. Станом на 17 квітня звалище вже тліє.

Вона зазначила, що голова села організував це сміттєзвалище, як додаткове джерело свого доходу, не зважаючи на протести громади.

"Сільське сміття звозиться на ділянку в цьому ж селі та регулярно горить. З сільського бюджету перераховано вже 1,5 млн грн начебто на вивезення на офіційні полігони. Але по факту сміття залишається в селі та горить", – заявила Лютікова.

Також вона додала, що активісти села Гора вже рік намагаються протистояти голові, а пожежі на звалищі відбуваються періодично.

Недоброго ранку, друзі.Вибачте, ми не справляємося(Село Гора ще одне джерело отруєння жителів області і Києва.Допоможіть, зробіть розголос!Тегніть Кличка.Місцевий голова влаштував нам геноцид, а сьогодні ще звинуватив нас в підпалі.В коментарі додаю всі матеріали про те, що відбувається, які органи задіяні, і чому нема результату.Хелп! Репост !

Posted by Natalya Lyutikova on Friday, April 17, 2020

У коментарі Цензор.НЕТ Лютікова розповіла, що сільський голова вранці 17 квітня  привів до поліції чоловіка, який нібито причетний до підпалу.

"Він (голова, – Ред) їм заявив, що він його впіймав нібито на підпалі. Але це не так, бо є людина, яка бачила, що його просто привели. Безпритульний почав чинити опір, що він тут ні до чого, а поліція почала його бити просто в неї на очах", – зазначила Лютікова.

Увечері 16 квітня влада Києва заявила, що в повітрі столиці фахівці зафіксували продукти горіння та задимленість. Відтак людей просять зачинити вікна і не виходити на вулицю.

Раніше Київ накрила пилова буря, Кличко звернувся до киян: фото, відео.

Читайте також: В Україні палає сухостій: як це впливає на здоров'я людей під час коронавірусу

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: