fbpx
Сьогодні
16:57 17 Кві 2020

Голова Фонду держмайна про ОГХК: спробу рейдерського захоплення відбили, зараз є 16 потенційних покупців

Фонд державного майне України та правоохоронці відбили спробу рейдерського захоплення Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК).

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенніченко пі час брифінгу 17 квітня.

"Сьогодні відбулася спроба рейдерського захоплення ОГХК. Це була спроба колишнього менеджменту поновити контроль над підприємством. Ця спроба, за участі силових органів, зупинена", — повідомив Сенніченко.

За його словами, наразі чинний менеджмент, який призначив Фонд держмайна, продовжив роботу на підприємстві, а сама компанія повернулася під повний контроль держави.

Колишні керівники ОГХК, проти яких відкрили низку справ за підозрою у корупції, оскаржили рішення Фонду державного майна про своє звільнення через суд. Після цього вони спробували відновити контроль над компанією, заблокувавши доступ новопризначеним керівникам.

Сенніченко повідомив, що про бажання придбати ОГХК заявили бажання 16 міжнародних відомих компаній. Новий менеджмент має продовжити підготовку цього державного підприємства до приватизації.

"Історично ця компанія була розплідником корупції, стосовно попереднього менеджменту заведено кілька кримінальних справ НАБУ на суму збитків близько 13 млн доларів США", – зазначив Сенниченко.

За його словами, ОГХК — флагман великої приватизації, є 16 потенційних покупців — відомих компаній з усього світу.

Раніше повідомлялося, що 17 квітня у Фонді держмайна заявили, що ОГХК намагаються захопити рейдери.

Довідка. Об'єднана гірничо-хімічна компанія — це державне стратегічне підприємство, яке здійснює видобуток титанової руди. Компанію внесли до переліку великої приватизації та готували до продажу приватним інвесторам у 2020 році (через карантин дату приватизації перенесли на пізніший період).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: