fbpx
Сьогодні
14:47 16 Кві 2020

У Раді досягли консенсусу щодо голосування за регламент: норма діяти не більше 3 місяців

Верховна Рада 16 квітня почала позачергове засідання, але майже одразу голови фракцій пішли на консультації до спікера на вимогу фракції "Батьківщина" та групи "За майбутнє".

Надійшла заява від двох фракцій про перерву на 30 хвилин для проведення наради з керівництвом парламенту, через те, що не всі фракції були згодні приймати зміни на постійній основі до закону про регламент.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура написав у своєму телеграм-каналі:

"Досягнуто консенсусу між фракціями! Будемо голосувати зміни в регламент, щоб розблокувати «банківський» законопроект.
Норма буде діяти не більше 3-х місяців. Після цього внесемо зміни".

Раніше партія "Голос" заявила, що будь-які зміни до регламенту Верховної Ради, що вносяться для можливості розглянути "антиколомойський закон" із 16 тисячами поправок, мають бути тимчасовими.

"Ми розуміємо, що закон #1043, який не дозволяє депутатам зловживати й займатися законодавчим спамом, — це єдиний зараз варіант із можливих. Але ми наголошуємо: він не може бути прийнятий у регламент на постійній основі. Наші депутати не будуть підтримувати таку ініціативу".

Водночас у партії зазначили, що готові проговорювати, якою має бути постійна редакція цього закону. Щоби вона, з одного боку, не позбавляла народних депутатів права вносити свої поправки і відстоювати їх у залі, а з іншого боку не дозволяла деяким колегам, блокувати важливі ініціативи.

Адже зараз Верховній Раді пропонують особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів із надмірною кількістю поправок, вона дозволить скоротити час розгляду поправок у залі: фракції зможуть наполягати на 5 правках, окремі депутати – на одній.

 

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: