fbpx
Сьогодні
12:13 16 Кві 2020

ТКГ на наступному засіданні може домовитися про три нові ділянки розведення сил і продовжить обговорювати питання обміну людей

Тристороння контактна група на наступному засіданні може домовитися про три нові "гуманітарні" ділянки розведення сил і засобів на Донбасі та продовжить обговорення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб.

Про це зазначив віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков.

"Сьогодні в підгрупі з безпеки ТКГ тривають ці переговори, визначено проекти кількох таких місць. Україна запропонувала шість ділянок для такого розведення, проводимо наразі переговори з тією стороною.

І я маю такий стриманий оптимізм, що, можливо, на наступній сесії роботи ТКГ ми вийдемо на взаєморозуміння щодо трьох наступних ділянок розведення, тому що це, зокрема, є однією з умов проведення наступного саміту в "нормандському форматі", – сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24".

Говорячи про наступні можливі етапи обміну утримуваних осіб, Резніков нагадав, що всі відповідні списки вже українська сторона вже передала в рамках роботи гуманітарної підгрупи ТКГ.

"Близько 200 осіб. Наразі триває робочий процес у гуманітарній підгрупі. Наступного тижня буде планове засідання ТКГ, якому передуватимуть сесії чотирьох підгруп. І, зокрема, триватиме обговорення наступного етапу обміну", – зазначив він.

16 квітня розпочався третій етап взаємного звільнення громадян по формулі "всіх на всіх".

У результаті взаємного обміну утримуваними особами 16 квітня Україна вже забрала у представників ОРДО дев'ять осіб, ще десятеро людей мають повернутися з ОРЛО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: