fbpx
Сьогодні
15:39 16 Кві 2020

СБУ: Україна передала на окуповані території 14 людей

Фото Reuters

У рамках взаємного обміну полонених Україна передала до самопроголошених «Л/ДНР» 14 людей.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

У службі не уточнили, кого саме передали бойовикам.

Обмін відбувся на пункті пропуску «Майорське» на Донеччині та у районі міста Щастя на Луганщині. З окупованих територій Україна повернула 20 своїх громадян.

Голова СБУ Баканов зазначив, що це вже третій обмін за 7 місяців, тож очевидно, що президентська стратегія обміну «всіх на всіх» та домовленості, досягнуті в Нормандському форматі, працюють.

«Повернення наших громадян та територій – пріоритетний напрям, робота в якому іде постійно, незважаючи на жодні економічні та політичні обставини чи навіть пандемію коронавірусу. Ми робимо все можливе, аби повернути всіх, хто, на превеликий жаль, ще залишається у полоні», – зазначив Баканов.

Після повернення наші громадяни мають обов'язково пройти процедури обсервації та перевірки. Соціальні служби з питань адаптації і реабілітації будуть також поруч.

«Вперше обмін відбувся за формулою, коли Україна повернула більше осіб, ніж передала. Проте найважливіша перемога ще попереду», — зазначили в СБУ.

Нагадаємо, 16 квітня у межах взаємного обміну полонених Україна повернула своїх 20 громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях. В Офісі президента опублікували перелік імен українців, які повернулись.

Перший етап обміну відбувся на Донеччині: забрали 9 осіб.

Другий етап обміну на Луганщині: Україні передали 11 осіб.

Глава ОП Єрмак заявив, що  тривають переговори про звільнення українців з анексованого Криму та РФ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: