fbpx
Сьогодні
18:23 16 Кві 2020

На Донеччині вперше в Україні почали будувати дороги з металургійного шлаку

Фото: Kostiantyn Shcherbachenko

На Донеччині вперше в Україні у 2020 році під час ремонту доріг стали використовувати відходи металургійного виробництва – шлаки.

Про це повідомляє видання Центр транспортних стратегій.

"Перша область, яка почала використовувати шлаковий щебінь, – Донецька область. Вони забирають шлаки з заводу ім. Ілліча. Далі в пріоритеті – Запорізька і Дніпропетровська області. Ми на етапі впровадження цих технологій. І стимулюємо підрядників використовувати альтернативні технології", – зазначили в Укравтодорі.

Раніше Кабмін дозволив використовувати металургійні шлаки при будівництві доріг. Відповідне розпорядження було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" від 19 лютого 2020 року.

Повідомлялося, що в договорах на будівництво та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській областях буде передбачатися використання відходів виробництва (металургійних шлаків, зол віднесення тощо), яке відповідає нормативним документам.

За підрахунками аналітиків, Україна без проблем може збільшити використання шлаків в дорожньому будівництві як мінімум в п'ять разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: