fbpx
Сьогодні
13:21 16 Кві 2020

Глава ОП Єрмак: Тривають переговори про звільнення українців з анексованого Криму та РФ

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак наголошує, що взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі в четвер відбувається в рамках формату "всіх на всіх".

Про це він написав в Фейсбуці.

"Ми забираємо усіх громадян України. Без виключення. Саме так вчиняють сильні країни, які цінують своїх громадян. Тривають переговори про звільнення українців, яких утримують на території окупованого Криму та в Росії", – написав він.

Єрмак зазначив, що програма обміну "всіх на всіх" працює ефективно і в цілодобовому режимі. "Постійно працюють погоджувальні комісії, перевіряються усі заяви родичів. Миттєво вносяться будь-які корективи. Все це – заради українців, яких маємо витягнути з пекла полону".

Голова Офісу президента зазначив, що взаємне звільнення – це завжди дуже кропітка робота, є багато спірних моментів, які вимагають ретельного опрацювання, і українська сторона над ними працює.

Єрмак нагадав, що президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що Україна боротиметься за життя кожного громадянина.

"Ще рік тому не було жодної активності щодо питання взаємного звільнення утримуваних осіб, а сьогодні нам вдалося побудувати дуже ефективну переговорну конструкцію", – зазначив голова ОП.

Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – ми повертаємо 19 своїх громадян, які перебували в…

Posted by Андрій Єрмак on Thursday, April 16, 2020

16 квітня розпочався третій етап взаємного звільнення громадян по формулі "всіх на всіх".

У результаті взаємного обміну утримуваними особами 16 квітня Україна вже забрала у представників ОРДО дев'ять осіб, ще десятеро людей мають повернутися з ОРЛО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: