fbpx
Сьогодні
08:21 16 Кві 2020

Ексадвокат Януковича Бабіков може тимчасово очолити ДБР, - в. о. керівника бюро

В.о. директора ДБР Олександр Соколов заявив, що тимчасово очолити бюро може ексюрист Віктора Януковича Олександр Бабіков

Про це він розповів в інтерв'ю  "Українській правді".

"Рада призначає Венедіктову генеральним прокурором. У нас в законі написано, що у разі відсутності директора, повноваження виконують перший заступник, заступники почергово по 60 днів. На момент, коли Венедіктову було призначено, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами чи на лікарняному, я вже не пам'ятаю. Не було його тиждень. Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази", – сказав Соколов.

Він зазначив, що було прийняте рішення, оскільки був 60-денний термін, підписати наказ на самого себе, бо нікого іншого немає.

"Але питання таке – закінчується 60-денний термін, і "адвокат диявола" Бабіков, як ви всі про нього пишете, стане в. о. директора ДБР. На 60 днів. Якщо не буде обрано інших заступників", – заявив Соколов.

За його словами, ДБР не проти поступитися у цьому питанні.

"Ми не проти поступитись, обирайте директора, давайте працювати. Ми командні люди", – додав Соколов.

Повідомлялося, що родини Героїв Небесної Сотні вимагають звільнити заступника директора ДБР Бабікова.

Раніше суд розпочав провадження про заборону Соколову виконувати обовʼязки глави ДБР.

Нагадаємо, Соколов став виконувати обовʼязки директора 17 березня Олександр Соколов виконуватиме повноваження глави ДБР, після того, як Ірина Венедиктова була призначена Венедіктова призначена генеральним прокурором генпрокурором.

5 березня Рада звільнили генпрокурора Руслана Рябошапку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: