fbpx
Сьогодні
22:13 15 Кві 2020

Вбивство Старицького: дружину Кожари відпустили під особисте зобов'язання

Шевченківський районний суд міста Києва відпустив дружину колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари Марину Козерод під особисте зобов'язання.

Про це повідомив адвокат Козерод Ілля Серафимів, передає "Громадське".

За його словами, його клієнтка зобов'язалася не залишати Київську область, інформувати правоохоронців про зміну місця проживання та явитися на їх виклики.

Раніше дружину екс-міністра Кожари звинуватили у неправдивих свідченнях про вбивство екс-керівника "Інтеру".

25 березня Кожарі повідомили про підозру в умисному вбивстві колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Слідство встановило, що Старицький не міг вбити себе самостійно. За даними прокуратури, 21 лютого Старицький та Кожара, перебуваючи в будинку ексміністра, випили. Потім між ними виник конфлікт, а згодом — бійка. Далі в ексміністра Кожари начебто виник мотив для вбивства Старицького. За версією обвинувачення, він піднявся на другий поверх до спальні та взяв пістолет, а згодом вже на кухні вдарив Старицького пістолетом в область потилиці, після чого вистрілив.

Прокурор стверджує, що підозрюваний намагався приховати злочин і вчинив «інсценування на самогубство».

27 березня суд взяв під варту на 2 місяці Леоніда Кожару. У разі доведення вини йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Старицький був колишнім керівником телеканалу «Інтер», гендиректором телекомпанії «Тоніс» та одним з власників рекламного холдингу Atlantic group.

Леонід Кожара обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Миколи Азарова у 2012-2014 роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: