fbpx
Сьогодні
21:13 15 Кві 2020

У "Слузі народу" заявили, що Денісова повинна піти з поста омбудсмена та назвали причину

Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що якщо законопроєкт про Уповноваженого з прав людини передбачає дострокове припинення його повноважень, то він повинен їх скласти, і якщо забажає – взяти участь у новому конкурсі.

Про це він сказав Українським Новинам.

"Якщо законопроєкт передбачає дострокове припинення повноважень (чинного) Уповноваженого і він повинен скласти повноваження, то я думаю, що він їх складе і візьме участь у новому конкурсі", – сказав він.

Також Корнієнко повідомив, що "Слуга народу" розробляє і приймає закони не для, щоби зняти якусь людину, а з метою перезапустити ту чи іншу сферу.

"Ми не робимо закони, щоби когось зняти, навіть при всій історії та біографії людини, ми робимо закони, щоби перезавантажити сферу та почати процеси, які до цього були неможливі", – зазначив Корнієнко.

Він додав, що в рамках підготовки законопроєкту про Омбудсмена велася предметна дискусія з правозахисниками, які його підтримали.

"Наскільки я знаю там велася дискусія з правозахисними структурами, тобто це не на порожньому місці поданий законопроєкт. Законопроєкт погоджено з правозахисної сферою. І, наскільки я знаю, це позиція компромісна", – підкреслив нардеп.

Раніше Денісова звернулася до міжнародної спільноти через обстріли окупантів мирних населених пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: