fbpx
Сьогодні
08:52 15 Кві 2020

У Кабміні розповіли, хто отримає 1000 гривень одноразової допомоги

Міністерство соціальної політики надало роз'яснення щодо категорій українців, які можуть отримати по 1 тис. гривень одноразової допомоги.

Список категорій осіб опублікований на сайті уряду.

Згідно з постановою № 251, у зв'язку зі складною ситуацією в країні, що виникла в результаті пандемії коронавірусу, на одноразову грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн можуть розраховувати наступні категорії українців:

  • пенсіонери, розмір пенсії яких, з урахуванням різних надбавок не перевищує 5 тис. грн станом на 1 квітня 2020 року

У перелік надбавок входять: додаткові пенсії, цільова грошова допомога, сума індексації пенсії, щомісячна компенсація в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством.

  • одержувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю

У цю категорію не входять особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника.

  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю
  • одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула право на пенсійну виплату

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, а виплачувати гроші почнуть через п'ять днів після набрання чинності змін до держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: