fbpx
Сьогодні
12:11 15 Кві 2020

Суд продовжив Гладковському покладені на нього обов'язки до 5 червня

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) продовжив до 5 червня термін дії процесуальних обов'язків, покладених на колишнього заступника секретаря РНБО.

Про це повідомляється на сайті ВАКС у середу.

Водночас ім'я екс-заступника секретаря РНБО в повідомленні не зазначено, але висунуті підозри вказують на Олега Гладковського.

"Зокрема, підозрюваний зобов'язаний: прибувати до детектива, прокурора та до суду за першою вимогою; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання до органу досудового розслідування свій паспорт для виїзду за кордон", – йдеться в повідомленні.

У суді зазначають, що екс-заступника секретаря РНБО підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

"За версією слідства, підозрюваний забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за бюджетні кошти вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан моторс", кінцевим власником якого він є. Зазначеними діями державі завдано збитків на суму понад 10 млн 620 тис. грн.

Окрім цього, колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду нерухомості в центрі столиці, – 1 млн 468 тис. 309 грн за 2016 рік, 1 млн 768 тис. 234 грн за 2017 рік і 1 млн 314 тис. 194 грн за 2018 рік", – йдеться в повідомленні.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня близькі Гладковського внесли за нього заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших обов'язків, як-от: обов'язок з'являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не покидати м. Києва та Київської області без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: