fbpx
Сьогодні
15:09 15 Кві 2020

Санлікар каже, що в Україні можуть побудувати тимчасові госпіталі, як в Китаї

В Україні можуть бути швидко побудовані медичні установи з використанням китайського досвіду для лікування хворих Covid-19, якщо в цьому виникне необхідність.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Це питання розглядається і оцінюється. Думаю, в разі необхідності у нас реально будуть побудовані такі госпіталі за зразком китайського досвіду".

При цьому на питання, чи дійсно буде виникати потреба розміщувати хворих в приміщенні виставкових центрів, підготовка яких уже ведеться, заступник міністра відповів, що ці приміщення готуються для легких хворих, які з різних причин не зможуть перебувати під час хвороби за місцем проживання.

За словами Ляшка, в МОЗ розробили нові вимоги для тимчасових госпіталів, але зараз в першу чергу рекомендують заповнювати медичні установи, тобто ті, де працюють медичні працівники, в тому числі санаторії, профілакторії.

Такі об'єкти підходять для розміщення хворих середньої тяжкості.

Станом на 15 квітня в Україні 3 764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: