fbpx
Сьогодні
17:09 15 Кві 2020

Новинський зустрічався з Онуфрієм перед позитивним тестом на коронавірус

У вівторок, 14 квітня, народний депутат Вадим Новинський передав 850 тис. медичних масок, закуплених фондом в честь Покрова Пресвятої Богородиці, митрополиту Онуфрію.

Про це повідомляють на сайті Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ з посиланням на сайт фонду.

"З благословення Предстоятеля маски безкоштовно роздаватимуть віруючим у парафіях УПЦ (у всіх областях України) для забезпечення максимальної безпеки парафіян, які вирішать узяти участь у святкових Великодніх богослужіннях, відповідно до вимог закону про карантинні заходи під час відвідування храмів", – сказано в повідомленні.

Зазначалося, що це "якісні тришарові маски, з захисним шаром усередині".

Сьогодні, 15 квітня, депутат Новинський здав позитивний тест на коронавірус.

Архієпископ Євстратій (Зоря), коментуючи це повідомлення, заявив, що Новинський таким чином, "не тільки сприяв поглибленню кризи у ставленні суспільства до Церкви як інституту, а й безпосередньо наразив на небезпеку захворювання митрополита Онуфрія".

"А можливо і не тільки його, тому що невідомо, з ким ще він до вчорашнього дня включно зустрічався. Міг же просто не приходити – він же добре знає, що митрополитові 75 років, і він обмежив контакти, живучи у фактично заміському монастирі. Але ж ні… І відмовити «сірому кардиналу», або в цьому випадку «головному іподиякону» митрополит не міг", – зазначив Євстратій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: