fbpx
Сьогодні
15:05 15 Кві 2020

На Prozorro оголосили закупівлю пакунків малюка на всю країну

Державна установа "Професійні закупівлі" оголосила в системі Prozorro закупівлю одноразової натуральної допомоги "пакунки малюка".

Очікувана вартість — 1,2 млрд грн. У рамках закупівлі планується придбати та доставити до пологових будинків по всій країні 247 тисяч 947 пакунків малюка до кінця року.

Пакунок малюка — це масштабний соціальний проект, який допомагає забезпечити новонароджених усім необхідним у перший місяць їхнього життя. І вперше закупівля бебі-боксів буде відбуватися через електронну систему Prozorro. Таке рішення прийняло Міністерство соціальної політики України, делегувавши закупівлю пакунків малюка на державну установу "Професійні закупівлі" — першу в Україні централізовану закупівельну організацію.

Очікувана вартість в розрахунку на один пакунок малюка становить 4839,74 грн. Усього туди має входити 54 найменувань товарів, серед яких пелюшки, підгузки, дитячий одяг і власне коробка-колиска. Згідно з вимогами тендерної документації, пакунки малюка отримають немовлята з усієї України, зокрема народжені у Донецькій області (раніше там не надавали цю допомогу).

Перед оголошенням тендеру ДУ "Професійні закупівлі" провели три відкриті зустрічі з постачальниками для обговорення організації закупівлі, логістики тощо. Крім того, тендерна документація обговорювалася з експертами закупівель та громадськістю. Зрештою, вимоги до тендеру сформовані так, аби забезпечити як найкращу якість пакунків малюка, так і максимальну конкуренцію серед постачальників:

  • Фактор якості. Технічні вимоги до всіх 53-х товарів та коробки-колиски описані дуже ретельно — тільки цей розділ тендерної документації займає 122 сторінки.
  • Фактор ціни. Закупівля буде проводитися за механізмом рамкової угоди на 7 місяців. Такий формат дає можливість купувати окремі партії товарів за найкращими цінами, а також убезпечує як державу, так і постачальників від коливання курсу. Аби конкуренція при кожній закупівлі протягом дії рамкової угоди була максимальною, кількість можливих учасників — 15.
  • Фактор надійності. Виконавець має надати грошове тендерне забезпечення у розмірі 6 млн грн та забезпечення виконання договору у розмірі 5%. Відтак в разі відмови від виконання договору він буде змушений заплатити великий штраф. І така вимога буде убезпечувати від недобросовісних постачальників.

Учасники можуть подавати свої пропозиції до 14 травня. Постачання бебі-боксів, закуплених через систему Prozorro, почнеться вже в червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: