fbpx
Сьогодні
10:12 15 Кві 2020

Генсек ООН прокоментував рішення Трампа щодо призупинки фінансування ВООЗ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що зараз не час скорочувати ресурси, необхідні для діяльності Всесвітньої організації охорони здоров'я, коментуючи рішення президента США Дональда Трампа про припинення фінансування ВООЗ на час аналізу її роботи з коронавірусу.

"Я переконаний, що необхідно підтримувати ВООЗ, тому що її діяльність є вкрай важливою в рамках світових зусиль, спрямованих на перемогу у війні з Covid-19. Зараз не той час, щоб скорочувати ресурси, необхідні для діяльності ВООЗ або будь-якої іншої гуманітарної організації, що бореться з вірусом", – заявив Гутерріш.

За його словами, ВООЗ, в якій працюють тисячі співробітників, перебуває на передовій зусиль з підтримки держав-членів і спільнот, які проживають у них, особливо найбільш вразливих, надає інструкції, здійснює програму навчання, поставляє обладнання і конкретні послуги, що дозволяють зберегти життя в боротьбі з вірусом.

Раніше Трамп заявив, що його адміністрація тимчасово припиняє фінансувати Всесвітню організацію охорони здоров'я, поки у Вашингтоні вивчають реакцію ВООЗ на кризу з пандемією коронавірусу Covid-19.

"Реальність полягає в тому, що ВООЗ не змогла адекватно отримати інформацію (стосовно Covid-19) і поділитися нею своєчасно і транспарентно", – пояснив Трамп журналістам.

Він зазначив, що організація не змогла перевірити повідомлення, що "заслуговували довіри" про обстановку в Ухані, які йшли врозріз із заявами влади КНР, і що ВООЗ спочатку не брала до уваги доповіді про можливість передачі коронавірусу від людини до людини. В результаті, нагадав Трамп, було втрачено час, і ситуація з поширенням вірусу різко погіршилася.

"ВООЗ не змогла виконати своє основне призначення і повинна понести відповідальність", – підкреслив президент США.

Він нагадав, що в той час як США робили внески в ВООЗ у розмірі між $ 400 і $ 500 млн, Китай витрачав лише $ 40 млн.

За словами Трампа, одна з головних провин ВООЗ полягає в тому, що вона протидіяла рішенням США закрити кордон з КНР.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: