fbpx
Сьогодні
15:48 14 Кві 2020

В СБУ затримали завербованого Росією генерал-майора

У Службі безпеки України заявили, що контррозвідка затримала завербованого Федеральною службою безпеки Росії генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова за підозрою у державній зраді та вчиненні терактів. Зокрема у спецслужбі вважають, що він планував вбивство добровольця Адама Осмаєва.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію», — заявив голова СБУ Іван Баканов.

Зазначається, що Шайтанов, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій «А» СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова, який є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ — підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав.

«За завданням спецслужб РФ генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України. За це представник ФСБ гарантував винагороду в розмірі 200 тисяч доларів США та паспорт громадянина РФ», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що виконавців злочинів Шайтанов спеціально підібрав серед колишніх бійців спецпідрозділів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: