fbpx
Сьогодні
12:40 14 Кві 2020

У ДБР кажуть, що затримувати ексдепутатку Чорновол не збираються

Державне бюро розслідувань заявляє, що стосовно колишньої нардепки Тетяни Чорновол сторона обвинувачення не просила суд про тримання під вартою.

Про це повідомляє ДБР у Facebook.

"Затримання Чорновол Т. після оголошення повідомлення про підозру за відсутності дозволу слідчого судді на її затримання неможливе. Про такий дозвіл на затримання сторона обвинувачення не зверталася".

У ДБР кажуть, що Чорновол не підозрюється (обвинувачується) у організації чи участі у масових протестах, та стверджують, що інформація, озвучена Чорновол про те, що їй інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 170, 294, 146, 122, 121, 125, 126 КК України, є недостовірною.

У бюро вкотре наголосили, що перебувають "поза політикою", та заявили, що перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков, (щодо якого НАЗК підтвердило факт статусу адвоката експрезидента Віктора Януковича в минулому –ред.) за законом не є керівником органу досудового розслідування, не може приймати процесуальні рішення та впливати на хід розслідування кримінального провадження щодо Чорновол.

Колишній народний депутат Тетяна Чорновол заявила, що після допиту в Державному бюро розслідувань 14 квітня її можуть взяти під варту та відвезти до Печерського суду міста Києва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: