fbpx
Сьогодні
16:07 14 Кві 2020

Слідчі ДБР допитали Чорновол: вона відмовилася надавати свідчення

Слідчі Держбюро розслідувань допитали народного депутата України VIII скликання (2014-2019гг) Тетяну Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

"14 квітня 2020 року в територіальному управлінні Державного бюро розслідувань, розташованому у місті Києві, відбувся допит Чорновол Т., підозрюваної в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)", – йдеться в повідомленні ДБР.

У бюро інформують: "У ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів, посилаючись на ст. 63 Конституції України".

Як повідомлялося, перед допитом у ДБР у вівторок Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для залучення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

"Я брала участь… підпалювала офіс "Партії регіонів"… але показання не даватиму, щоб не дати їм можливості притягувати до відповідальності інших "майданівців" за моїми показаннями", – заявила вона.

Раніше в ДБР заявили, що після допиту Чорновол не буде затримано.

Раніше співробітники ДБР провели обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року, унаслідок чого загинула людина.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол підозр у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", – написав Аваков у Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: