fbpx
Сьогодні
17:16 14 Кві 2020

Шахти Ахметова з 30 тисячами працівників з 20 квітня зупиняють роботу

Група "ДТЕК" олігарха Рината Ахметова, з 20 квітня виводить найбільше вугледобувне підприємство країни "Павлоградвугілля" у простій.

Про це повідомив генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко в ході онлайн-брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

"У ситуації, що склалася сьогодні на ринку електроенергії – тотальних неплатежів, відсутньої можливості заплатити за перевезення вугілля і покупку матеріалів – ми заявляємо про зупинку найбільшого вугільного об'єднання країни "Павлоградвугілля".

З 20 квітня об'єднання виходить у простій, аби виплатити зарплату", – сказав він.

За його словами, "ДТЕК" змушений вдатися до такого кроку, щоб заощадити гроші на логістиці та інших витратах для забезпечення виплати хоча б частини заробітної плати працівникам підприємства.

Тимченко зазначив, що загальні надходження всієї компанії "ДТЕК Енерго" в квітні очікуються в обсязі 1,6 млрд грн, тоді як витратна частина роботи "Павлоградвугілля" становить 2,9 млрд грн.

Нагадаємо, наприкінці березня "ДТЕК Енерго" поінформувала, що шахти "ДТЕК Добропіллявугілля", шахта "Білозерська" і ЦЗФ "Жовтнева" призупиняють роботи з видобутку, збагачення вугілля та підготовки гірничих виробок із 1 квітня.

Раніше про проблеми з виплатою зарплат і забезпеченням радіаційної безпеки в зв'язку з кризою в енергетиці офіційно заявили в Національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом".

Ряд галузевих асоціацій – Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА), Українська енергетична асамблея, Федерація роботодавців ПЕК – звернулися до Президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із закликом звернути увагу на кризові явища в енергетиці і прискорити процес призначення Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища залишається єдиним міністерством, де не призначений керівник.

Дивіться наш фільм проекту "ЕкоРубрики" про ситуацію на шахтах Донбасу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: