fbpx
Сьогодні
17:10 14 Кві 2020

Меру Одеси Труханову повідомили про підозру через незадеклароване майно на понад 16 млн гривень

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову через подання ним недостовірних відомостей до декларації про доходи за 2017 рік.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Слідство встановило, що міський голова не вказав у декларації майно та доходи, що належали його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль та корпоративні права. Загалом незадеклароване майно оцінюють у майже 16,3 мільйона гривень.

Справу відкрили за ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу. У разі доведення вини йому загрожує штраф, громадські роботи або позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ та прокурори САП розпочали в березні 2019 року.

Наразі у Вищому антикорупційному суді слухають ще дві справи про обвинувачення одеського міського голови. Одна справа стосується декларування недостовірної інформації за 2015-2016 роки.

Інша — щодо заволодіння бюджетними коштами (понад 92 млн грн) завдяки схемі придбання у власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною вартістю. Зараз справа перебуває на розгляді в Апеляційній палаті Антикорупційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: