fbpx
Сьогодні
Інфографіка 10:28 14 Кві 2020

КВУ: депутати "ЄС" і "Слуги Народу" – лідери за відвідуванням Ради під час карантину

Комітет виборців проаналізував відвідування фракціями та групами Верховної Ради пленарних засідань, що відбулися під час карантину.

Всього з моменту оголошення карантину 11 березня відбулося шість позачергових пленарних засідань ВР.

В середньому на них було зареєстровано 328 народних депутатів. Тобто, близька 100 політиків не відвідували засідання Ради під час карантину.

Найвищі показники відвідування в депутатів «Європейської солідарності», 90% депутатів якої регулярно приходили на засідання Ради. Вони стали лідерами з відвідування у кожний з днів, коли відбувалися позачергові засідання.

На другому місці – «Слуга Народу». В середньому 86% депутатів монобільшості з'являлися на засіданнях Ради.

Третій результат у фракції «Голос» – 75%.

Посередні показники у групи «Довіра» (як правило, 69% депутатів групи були зареєстровані), позафракційних (65%) та «Опозиційної платформи За життя» (63%).

Найнижчі результати у ВО «Батьківщина» (51%) та групи «За майбутнє» (42%).

«Варто відзначити, що низка депутатів пропускали засідання Ради з об'єктивних причин, пов'язаних із ситуацією коронавірусу. Так, частина депутатів не відвідували засідання, оскільки раніше перебували за кордоном, ще в частини виявили коронавірус. При цьому загальні показники відвідування не надто відрізнялися від того як депутати зазвичай відвідують Раду. Так, під час 2 сесії Ради (вересень-січень) в середньому Раду відвідували 348 народних депутатів, під час карантину – 328», – додав голова КВУ Олексій Кошель.

Інформація за даними електронної системи реєстрації Ради.

лідери за відвідуванням Ради під час карантину

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: