fbpx
Сьогодні
20:50 14 Кві 2020

Антикорупційний комітет визнав корупційним законопроєкт про референдуми від ОПЗЖ

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики визнав законопроєкт "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою" (№3177), який подала фракція проросійської партії "Опозиційна платформа-За життя", таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, розповів перший заступник голови комітету Ярослав Юрчишин.

"Комітет (на засіданні 14 квітня) виступив з критикою цього законопроєкту, і визнав його таким, що не відповідає антикорупційним законодавством, і є корупційним", – розповів Юрчишин у вівторок.

"Цей законопроєкт, крім того, що його головною метою є реалізація фактично проросійських планів надання особливого статусу окупованим територіям ОРДЛО, містив істотну корупційну норму – пропонував проводити такі референдуми в обхід законодавства про публічні закупівлі. Тобто ініціатори не тільки хотіли реалізувати фактично кремлівські плани, але ще й створити корупційну лазівку, щоб виправдовуючись референдумами можна було наживатися", – зазначив депутат.

Зазначимо, що законопроєкт №3177 зареєстрований у Раді 5 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: