fbpx
Сьогодні
18:22 14 Кві 2020

85% українців не збираються до церкви на Великдень, - опитування

На Великдень до церкви не збираються йти 85% опитаних, тільки 4% планують відвідати богослужіння, а 7% – просто освятити пасхальний кошик; ще в березні ці показники становили 39% і 35%

При цьому 80% опитаних підтримують імовірне посилення карантинних заходів на час великодніх свят, 75% – на час травневих свят, повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

Щодо заходів з боротьби з коронавірусом, яких вживає влада, то 61% опитаних вважає запроваджені заходи оптимальними, 15% – занадто жорсткими, а ось 17% – занадто м'якими. Карантин вважають ефективним 70% опитаних. Також 70% підтримують можливе рішення щодо продовження карантинних заходів у разі загострення ситуації з поширенням коронавірусу до червня цього року.

При цьому за новинами про коронавірус стежать частіше, ніж за новинами про політику, – 72 проти 43%.

Щодо впливу карантину на економічне становище українців, то 51% опитаних вважає, що економічне становище їхньої сім'ї погіршилося за останні півроку. 42% вважають, що воно не змінилося, 6% побачили покращення. При цьому 68% опитаних вважають, що економічна ситуація в Україні в найближчій перспективі погіршиться, 13% – не зміниться, 9% – прогнозують поліпшення.

Серед тих, хто мав роботу до введення карантину, 40% зазначили, що продовжують працювати у звичайному режимі після запровадження обмежень. 23% працюють дистанційно, 11% пішли у відпустку, 18% перебувають у відпустці за власним бажанням і 8% втратили роботу. Фінансові запаси українців теж скорочуються. Так, у більшості опитаних – 55% – фінансових запасів вистачить менше ніж на місяць, у 22% – на строк до 2 місяців, 8% – до 3 місяців, 9% – до півроку і більше. Водночас 82% заявили, що почали економити кошти під час карантину, 16% зазначили, що не роблять цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: