fbpx
Сьогодні
21:00 13 Кві 2020

Усі 16 тисяч поправок до закону про банки будуть розглянуті на комітеті, - Кравчук

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

У середу, 15 квітня, депутати зберуться для того, щоб прийняти зміни до регламенту Верховної Ради.

Про це після засідання фракції "Слуга народу" написала у Facebook заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

"На фракції говорили про те, як унеможливити парламентський тероризм, коли один депутат своїми поправками може заблокувати роботу всієї Верховної Ради і взяти в заручники усіх громадян, яким зараз дуже непросто. Питання складне, бо з одного боку внесення поправок і пропозицій – це право кожного народного депутата і це хороший спосіб зробити законопроект кращим. Але інша справа, коли це робиться для того, щоб зробити гірше не так нам, як усій країні", – написала Кравчук.

За її словами, у середу, 15 квітня, депутати зберуться ще раз і приймуть зміни до регламенту. Тим часом профільний комітет продовжить розглядати поправки до закону про банки.

"Зміни, які будуть внесені до Регламенту пройдуть обговорення всередині фракції. Наразі робоча версія наступна: У випадку, коли до законопроекту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів, але не менше 500 поправок, він може розглядатися за спеціальною процедурою", – пояснила Кравчук.

Ініціювати спеціальну процедуру може не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до голови ВР. А рішення про розгляд за спецпроцедурою може прийняти парламент 226 голосами.

Спеціальна процедура означає, що кожна фракція і група може наполягати на розгляді 5 поправок, а депутат – на розгляді однієї неврахованої комітетом поправки.

Після цього профільному комітету дається два дні, щоб підготувати нову порівняльну таблицю.

"Таким чином, права народних депутатів на законодавчу ініціативу не будуть порушені. Усі поправки, навіть якщо їх 16 000, будуть розглянуті. Але не в сесійному залі, бо це контрпродуктивно, а на комітеті, який має для цього аналітику, експертизу і в якому пропорційно представлені усі фракції і групи", – резюмувала нардеп.

Раніше Арахамія заявив, що "Слузі народу" вистачить голосів на "антиколомойський закон".

Нагадаємо, Комітет Ради може визнати антиконституційним закон про банки.

"Антиколомойський" закон: за 16 тисяч правок голосуватимуть розділами, але не в понеділок.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: