fbpx
Сьогодні
13:04 13 Кві 2020

Трьох священників оштрафували через скупчення людей у церквах на Вербну неділю, - Аваков

Поліцейські склали 3 адмінпротоколи щодо трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей в храмах на Вербну неділю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Про вчорашнє скупчення людей в низці церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров'я не має до Бога ніякого стосунку! Церковникам у 3-х випадках поліцією винесені адмінштрафи. У нас свобода совісті, але … майте ж совість!", — написав він у Twitter.

Протоколи склали за порушення правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Ще по 12-ти випадках вивчаються матеріали. Окрім того, правоохоронці проводили профілактичні бесіди та розосереджували громадян на прилеглій до церков території із дотриманням необхідної дистанції.

Раніше через карантинні обмеження людей закликали не зібратися на спільне освячення вербової лози у Вербну неділю, 12 квітня.

Як повідомлялося, між представниками МВС і Всеукраїнської ради церков було досягнуто домовленості, що на час дії карантинних заходів богослужіння у всіх храмах України, зокрема і в дні християнської Пасхи, іудейського Песаху та мусульманських Ночі Бараат і початку місяця Рамадан, відбуватимуться лише за участю священнослужителів і осіб, котрі забезпечують онлайн-трансляцію. Парафіяни зможуть відвідувати храми індивідуально по одній-дві людини, коли богослужіння там не відбуватимуться.

Загалом, за даними МВС упродовж 12 квітня відбулося понад 14,5 тисяч богослужінь, у яких взяли участь майже 127 тисяч громадян. Найчисельніші релігійні відправи відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Публічну безпеку під час релігійних заходів забезпечували понад 15 тисяч поліцейських і нацгвардійців. Здебільшого релігійні заходи відбулися без грубих порушень правил щодо карантину людей.

Києво-Печерську лавру закривають на карантин, – Кличко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: