fbpx
Сьогодні
21:57 13 Кві 2020

"Слуга народу" звернеться до Зеленського: причина

Парламентська фракція "Слуга народу" звернеться до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради.

Про це заявив заступник голови фракції Олександр Корнієнко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що завтра вранці ми зможемо точно підтвердити це засідання (в середу – ред.) і будемо звертатися знову до президента України, щоб він ініціював засідання", – заявив він.

За його словами, між фракцією і главою держави існує домовленість про те, що він буде допомагати "Слузі народу" ініціювати позачергові засідання, щоб не збирати 150 підписів депутатів в період пандемії Covid-19.

Відповідаючи на питання, які рішення депутати прийматимуть на позачерговому засіданні, Корнієнко розповів, що наразі підготовлено низку актуальних законопроєктів і належить швидко проаналізувати, які з них найбільш нагальні, "щоб ми не затримували депутатів в залі і проголосували якийсь мінімум" .

Корнієнко розраховує, що парламент в середу підтримає зміни в регламент, які прискорять розгляд в другому читанні законопроєкту по банках.

Зазначимо, що до Верховної Ради поки що не надходило звернень ні від Президента Володимира Зеленського, ні від 150 народних депутатів щодо скликання позачергового засідання парламенту.

Нагадаємо, що Разумков підписав закон про ринок землі.

Раніше Арахамія заявив, що "Слузі народу" вистачить голосів на "антиколомойський закон".

Нагадаємо, Комітет Ради може визнати антиконституційним закон про банки.

"Антиколомойський" закон: за 16 тисяч правок голосуватимуть розділами, але не в понеділок.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: