fbpx
Сьогодні
14:52 13 Кві 2020

"Голос" та "Євросолідарність" проти змін до держбюджету до ухвалення "банківського" законопроекту

Фракції "Євросолідарність" та "Голос" не будуть голосувати за зміни до бюджету на позачерговому засіданні 13 квітня, а натомість закликають розглянути у другому читанні банківський законопроєкт.

Про це свідчить Facebook-сторінка співголови фракції "Євросолідарність" Ірини Геращенко та відеозвернення глави фракції "Голос" Сергія Рахманіна.

Геращенко: "Наша фракція проти прийняття бюджету, в якому закладено 131 млрд грн від зовнішніх запозичень, але при цьому не приймається банківський закон, який дозволить отримати кредит МВФ".

Рахманін: "Ми не можемо і не будемо голосувати за бюджет, який базується на нереалістичних грошах, тому що банківський законопроект – це історія, яка дозволяє залучити гроші Міжнародного валютного фонду, і це означає, що ми отримаємо більш-менш стабільну фінансову ситуацію, коли можна розраховувати на певні гроші".

Геращенко написала, що "ЄС" проти скорочення видатків на місцеве самоврядування, культуру, освіту, зрив місцевих виборів і "побудову поліцейської держави, коли фінансування силових структур, СБУ, МВС залишається незмінним".

На думку Рахманіна, бюджет не буде працювати через банальну нестачу коштів, "тому що економіка не працює, а МВФ гроші не дасть".

Депутати на засіданні голосуватимуть за законопроєкти без обговорень, за винятком змін до бюджету і проєктів постанов про скасування рішення про відкриття ринку землі.

Верховна Рада зібралася на позачергове засідання.

Зміни в держбюджет: у яких міністерств найбільше заберуть коштів.

"Антиколомойський" закон: за 16 тисяч правок голосуватимуть розділами, але не в понеділок.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: