fbpx
Сьогодні
14:22 13 Кві 2020

В Україні вперше запустили службу екологічної доставки їжі: як це працює

З 13 квітня у Києві запустили службу екологічної ZeroWaste доставки їжі від "Сіль і перець". Для якої розроблено збалансований раціон по калорійності та білкам, жирам, вуглеводам, присутня вегетаріанська опція.

Сама концепція zerowaste передбачає:

  • Відсутність одноразового посуду. Не продукується додаткове сміття, яке не переробляється
  • Майже всі відходи сортуються на кухні (пластик/поліетилен, скло, метал, картон/папір). 
  • Органічні відходи відправляються у власний компостер.
  • Мінімізація карбонового сліду (це сукупність викидів усіх парникових газів, які утворились (прямо та опосередковано) внаслідок діяльності окремої людини, організації, міста, країни тощо).
  • Пакування один раз вироблено в Україні і не йде постачання контейнерами через половину земної кулі.
  • Разом з доставкою їжі, ми заберемо від вас пакет вторсировини об'ємом до 30 л.

В Україні вперше запустили службу екологічної доставки їжі

Усі співробітники працюють відповідно до санітарних вимог та умов карантину. Кур'єри забезпечені масками та антисептичними засобами. Увесь посуд проходить кількаразове миття під температурою 80 градусів з паром. 

"Вже давно планували доставку їжі, яка б не збільшувала сміттєве навантаження на нашу планету, але запустили тільки зараз. У людей варіантів небагато, тому поїсти їжу зі свого улюбленого закладу = створити нове сміття. Так, в більшості доставок, замовляючи раціон на день, ви отримуєте 6-10 одноразових контейнерів та столові прибори. Ми пробуємо це змінити і не зашилити після себе сміття. Крім всього цього, наша їжа залишається смачною та збалансованою. У мережі вже запустили хештеш підтримки #купуйумалих, щоб підтримати організацію доставки малих та середніх бізнесів", — розповів співзасновник "Сіль і перець" Валентин Низковолосов.

В Україні вперше запустили службу екологічної доставки їжі

Zero waste — це коли ви пообідали чи повечеряли, а нового сміття (пакування та ін.) в вашій квартирі від цього не з'явилось. Сьогодні вам привезли раціон в багаторазових контейнерах; завтра привозимо новий, а брудні контейнери забираємо і централізовано миємо в посудомийній машині паром.

Розроблене меню тут: замовлення можна зробити телефоном 093 223 64 36 / 044 223 64 36 або через чатбот у телеграмі: @ZeroWasteDelivery. Замовлення приймаємо до 12:00 і доставляємо з 18:00 того ж дня.

В Україні вперше запустили службу екологічної доставки їжі

В Україні вперше запустили службу екологічної доставки їжі

Партнерський матеріал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: