fbpx
Сьогодні
19:02 13 Кві 2020

Держслужба зайнятості спростила реєстрацію безробітних громадян: як це працює

Державна служба зайнятості спростила процедуру подавання документів до центрів зайнятості для реєстрації безробітних.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Щоб отримати статус безробітного, потрібно заповнити дві заяви: про надання статусу безробітного і призначення допомоги. Подати їх можна двома способами – на електронну пошту центру зайнятості або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в самому центрі зайнятості.

Якщо громадянин вирішив надіслати заяви електронною поштою:

1) потрібно заповнити заяви власноруч за зразком, сфотографувати або відсканувати їх. Далі – відправити на email центру зайнятості, де безробітний планує перебувати на обліку. У темі потрібно вказати прізвище, ім'я, по батькові. Електронні адреси центрів зайнятості розміщені на сайті.

2) якщо є технічна можливість, потрібно завантажити заяву, роздрукувати і заповнити її. Після цього підписати власноруч, відсканувати (або сфотографувати) і відправити на email центру зайнятості. Так само потрібно вказати в темі листа прізвище, ім'я, по батькові.

Якщо громадянин вирішив подати заяву через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості:

1) якщо є технічна можливість, потрібно завантажити заяву, роздрукувати і заповнити вдома, скласти документи в конверт або з'єднати іншим зручним способом;

2) також можна заповнити заяви безпосередньо біля скриньки в центрі зайнятості. Тут варто пам'ятати, що для заповнення заяв знадобляться паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність. Заяви потрібно покласти в скриньку для кореспонденції (в робочі години робочого дня).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: