fbpx
Сьогодні
19:35 13 Кві 2020

Арахамія заявив, що "Слузі народу" вистачить голосів на "антиколомойський закон"

У фракції "Слуга народу" більшість депутатів готові проголосувати за "банківський" законопроєкт у другому читані, зараз обговорюються сценарії прискорення його розгляду.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає Укрінформ.

"По цьому закону в нас є позиція – прийняти цей закон, незважаючи на всі застереження. Питання – коли. Для цього у нас сьогодні фракція, для того, щоб обговорити, які є можливі сценарії прискорення цієї процедури. Там є декілька сценаріїв, декілька ідей з цього приводу. Ми не хочемо цього публічно обговорювати… Інша сторона, яка буде цьому заважати, це використає і обов'язково якісь запобіжники винайде", – йдеться у повідомлені.

Депутат додав, що у "Слузі народу" є "точна більшість людей, які не хочуть дефолту і будуть голосувати за закон про банки в тій редакції, яка потрібна для отримання траншу МВФ".

За його словами, за умови застосування "деяких юридичних механізмів" прискорення процедури розгляду понад 16 тисяч поправок до законопроєкту, на це піде  3-4 дні. Йдеться про розгляд поправок в комітеті не постатейно, а по групах.

У такому випадку, за словами Арахамії, закон можуть проголосувати після Великодня.

Депутат також повідомив, що фракція на засіданні обговорить кадрові питання Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Комітет Ради може визнати антиконституційним закон про банки.

"Антиколомойський" закон: за 16 тисяч правок голосуватимуть розділами, але не в понеділок.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: