fbpx
Сьогодні
10:29 13 Кві 2020

"Антиколомойський" закон: за 16 тисяч правок голосуватимуть розділами

Розгляд 16 тисяч поправок до так званого "антиколомойського" закону буде відбуватись за 119 статтею регламенту, що дозволяє голосувати поправки цілими розділами.

Про це повідомили у статті УП "Зе без Бе. Нескінченна битва за "антиколомойський" закон".

Член профільного комітету: "Ми підемо по 119 статті регламенту. Це дозволить відсіювати правки цілим пачками. Ми так уже голосували скандальний закон про "майданчики Яценка", механізм такий є".

Планується, що банківський комітет має узгодити текст розділів, куди увійде якась частина правок. Після цього Рада буде голосувати за тексти розділів, відкидаючи ті правки, які до цього відхилів комітет.

Саме тоді можна очікувати, що закон буде прийнято в цілому при умові наявності голосів для цього.

"Комітет має скласти порівняльну таблицю і пройтись по всіх 16 тисячах правок. Якщо чесно, то можна було б і на понеділок встигнути. Якби хтось ставив таку задачу. Поки ж орієнтуємось на другу половину тижня", – додав член банківського комітету.

Прийняття банківського законопроєкту – одна із умов Міжнародного валютного фонду для отримання Україною грошового траншу.

Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16 000 правок.

Раніше Коломойський прокоментував "банківський" законопроект.

Міністр фінансів запевняє, що без співпраці з МВФ дефолту в Україні не буде.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: