fbpx
Сьогодні
18:39 12 Кві 2020

У партії "Слуга народу" переглянули політику "тільки нових облич", - Корнієнко

Партія "Слуга народу" переглянула політику "тільки нових облич" і на місцевому рівні готова співпрацювати "з тими командами і депутатами, які себе добре проявили".

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Ми розуміємо, що мер міста-мільйонника – це політична фігура. За вагою його можна порівняти з лідером партії чи фракції в парламенті. Напевно, мери половини обласних центрів є серйозними політичними фігурами. Вони регіональні лідери, регіональні "локомотиви". Той же Геннадій Кернес, Борис Філатов, Андрій Садовий, Геннадій Труханов… Кличко (мер Києва Віталій Кличко – ред.) у них і зовсім "суперлокомотив", адже він голова Асоціації міст України. Тут буде політичне питання: чи готові наші виборці до того, щоби ми співпрацювали з такими політиками, з усіма шлейфами їх історій життя і діяльності. Це питання потрібно поставити виборцю, членам партії і отримати чесну відповідь. І тільки тоді вирішувати", – підкреслив Корнієнко.

Що стосується низового рівня: голів і депутатів, що добре зарекомендували себе в громадах і невеликих містах, тут партія буде в будь-якому випадку співпрацювати, тому що наступність влади важливий фактор. І на рівні ОТГ не завжди можливо знайти якісну команду, крім тієї, яка там вже є і роками працює.

"При цьому ми дамо можливість молоді та новим людям пройти у місцеву владу. Тобто ми збережемо цю "фішку", щоби були нові обличчя, які б грамотно перемежовувалися з досвідченими управлінцями. Поки що мова йшла про те, щоб включати в списки 10-15% діючих депутатів в обласні та міські ради. Я думаю, що така ідея збережеться. Також йде мова про те, щоби робити деякі рокіровки: щоби депутати від облради пробували себе в міськраді від "Слуги народу" і навпаки", – зазначив він.

Нагадаємо, у "Слузі народу" визначилися з партійною ідеологією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: