fbpx
Сьогодні
10:22 12 Кві 2020

Трамп оголосив першу в історії "велику катастрофу"

Через пандемію COVID-19 президент сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вперше в історії країни оголосив дію правового режиму загальнонаціонального лиха або дослівно "великої катастрофи" (major disaster)

У суботу, 11 квітня 2020 року, таке рішення було прийнято щодо штату Вайомінг. Це означає, що зараз така декларація існує у всіх 50 штатах, передає Fox News.

Вайомінг став останнім американським штатом із 50-ти, де почало діяти це положення. За словами заступника прес-секретаря президента Джадда Діра, вперше в історії країни масштабне лихо оголошено по всій її території.

Губернатор Вайомінгу офіційно звернувся до Трампа з проханням про введення режиму в штаті в четвер. На той момент у Вайомінгу було зафіксовано понад 200 випадків зараження коронавірусом.

Це перший раз, коли президент оголошує "велику катастрофу" у всіх 50 штатах одночасно, зазначив заступник прес-секретаря Білого дому Джуд Дір.

Наразі у США нараховується 519 453 підтверджених випадків захворення на коронавірус (станом на 11 квітня). Щонайменше 20 071 осіб загинуло.

При цьому кількість загиблих перевищує відповідний показник в Італії.

І ще п'ять днів тому жертв було вдвічі менше – близько 10 тис.

Найбільше смертельних випадків від коронавірусу в Нью-Йорку — 6397. У сусідньому з ним адміністративному окрузі Насс 792 загиблих. У місті Вейн у Мічигані — 652 смерті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: