Ще один український лікар розповів про те, як Італія бореться з епідемією

Керівник госпіталю Міністерства внутрішніх справ Юрій Сак, який є одним із членів української делегації медиків в Італії, розповів про діагностику та алгоритми лікування пацієнтів із коронавірусом в Італії.

Про це він розповів прес-службі МВС.

«Коли ми приїхали, то не побачили практично жодної людини на вулиці, тому що введені жорсткі правила карантину. Коли ми виходили з готелю, нас кілька разів зупиняла поліція і ми пояснювали, що ми лікарі з України. Тільки після цього нас або супроводжували, або відпускали. Італійці дуже налякані тим, що вони мають велику захворюваність і смертність від коронавірусу», — розповів лікар.

Медик та ще 9 людей перебувають і місті Пезаро, провінції Марке, інші — у місті Урбіно цієї ж провінції. За словами Сака, наразі навантаження на лікарів і медсестер менше, ніж було два тижні. Попри навантаження та інфікування медпрацівників ніхто з них не звільнився і не перевівся в інший медзаклад.

Фото mvs.gov.ua

«Нас було розділено на дві групи по 10 осіб, ми працюємо в місті Пезаро, інша група працює в місті Урбіно, це десь за 100 км від нас, це все одна провінція Марке. Нас сюди направили, оскільки саме в цій провінції була найбільша кількість захворівши і, на жаль, померлих пацієнтів. Наша група складається з п'яти лікарів МВС та п'яти осіб з МОЗ, з них одна дівчина – лікар, інші – медсестри. Робочий день починається о 08:00 до 14:00, це перша зміна. Друга зміна з 14:00 до 20:00. Ще є нічні зміни – з 20:00 до 08:00. Лікарі на нічні зміни не ходять, лише медсестри. Ми ходимо зранку до обіду, після обіду ходимо в госпіталь», — говорить він.

Фото mvs.gov.ua

Також лікар розповів, що до лікарні пацієнти потрапляють, якщо приходять самі або коли викликають швидку допомогу.

«Як ми бачили, машини швидкої допомоги повністю заклеєні плівкою, яка обробляється і весь персонал також у захисних костюмах. Оскільки важко сказати: пацієнт з позитивними чи негативними симптомами коронавірусу. Діагностика відбувається в лікарні. Пацієнт доставляється в приймальне відділені, де з ним починають працювати лікарі та медсестри. Збирається анамнез, що хворого турбує, робиться електрокардіограма, забирається аналіз венозної та артеріальної крові, береться ПЛР-діагностика на наявність або відсутність коронавірусу», — поділився медпрацівник.

У разі необхідності пацієнту надають допомогу в приймальному відділені. Якщо у пацієнта позитивний результат на коронавірус — його переміщають в інше відділення.

Український лікар Юрій Сак в Італії

Італійські лікарі дуже тепло зустріли українську команду колег. Вони пояснюють їм, як проходить діагностика та лікування пацієнтів. Українці знайомляться з протоколами лікування та ліками, які застосовуються. Їм дозволяють бути присутніми при хірургічних операціях.

«Всі протоколи і схеми лікування — нам передають. Вони розуміють, чому ми тут. Я хотів би сказати нашим співвітчизникам, що карантинні заходи — виправдані. В Італії, на жаль, вони були із запізненням, що дало можливість дуже швидко розповсюдитись цьому вірусу і призвели до великих втрат. Хочу побажати всім здоров'я та подякувати за підтримку. Ми скоро повернемося», — завершив медик.

Проживають українські лікарі в готелі, який знаходиться в 15 хвилинах ходьби від лікарні. Він готель був відкритий тільки для української команди. Живуть медики по одному, харчування приносять в номер.

Пересуваються лікарі тільки в масках і на відстані 3-5 метрів один від одного. Якщо поліція бачить, що вони йдуть групою 2-3-4 людини, зупиняють та питають, тому що  правила карантину дуже жорсткі.

Раніше лікар Гліб Бітюков з української делегації також розповів про побачене в Італії: "Мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома".

Нагадаємо, 4 квітня 20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям.

Читайте також:

Примарні тести на коронавірус: навіщо Україна закуповує тести з Китаю, якщо ми можемо виробляти їх самостійно

Підозра на Covid-19 і госпіталізація: реальні випадки пацієнтів

ПЛР, експрес і реалії: як пройти тест на коронавірус і де його знайти

Медреформа і коронавірус: чи готова українська лікарня? Репортаж із Бердянська

Свіжі дописи

  • Новини

У розвідці Британії проаналізували наслідки атаки України на аеродром на Кубані

Атака українських безпілотників на російський військовий аеродром "Кущевська" на Кубані 27 квітня змусить російську федерацію… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна провела третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами щодо підготовки до… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Києві почали демонтувати монумент на честь Переяславської ради, що знаходиться під аркою “Свободи українського народу”

30 квітня у Києві представники комунального хазяйства розпочали демонтаж композиції на честь Переяславської ради під… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Полковник Череватий очолив кафедру військової журналістики у Військовому інституті КНУ

Начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка призначений полковник Сергій… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.