fbpx
Сьогодні
15:10 12 Кві 2020

У Чорнобильській зоні понад 300 рятувальників 8 день гасять пожежу: вражаючі фото

Фото Dronarium Ukraine

З полудня 4 квітня рятувальники продовжують гасити пожежу у зоні відчуження Чорнобильської АЕС. До ліквідації пожежі вже залучили 353 людей та 83 одиниць техніки. Радіаційний фон на Київщині у межах норми.

Про це передає пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники продовжують гасити вогонь на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. Там горить трав'яний настил та лісова підстилка. Площа розповсюдження вогню не вказується.

Зазначається, що радіаційний фон у Києві та на Київщині у межах норм.

Як повідомили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження, сума збитків від пожежі, за попередніми даними, сягає десятків мільйонів гривень.

Основними причинами загоряння в агентстві називають: пожежу, яка перекинулася на територію зони відчуження з боку Древлянського заповідника в Житомирській області; коротке замикання ліній електропередач у зоні та навмисні підпали.

Тим часом команда "Dronarium Україна" зробила за допомогою дрона вражаючі фото пожежі з висоти пташиного польоту.

"Горить Зона відчуження. Вогонь, який прийшов в Зону з боку Житомирської області, розвернувся і пішов на села Київської області. Пожежні, лісники, цивільні – 24 години на добу йде боротьба з вогнем. Не можна допустити загоряння сіл. На фото межа Зони відчуження, що проходить по річці Уж. Видно як вогонь перекинувся через річку.", – йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці "Dronarium Україна".

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

пожар чорнобиль

Нагадаємо, 4 квітня повідомлялося, що у зоні відчуження Чорнобильської АЕС виникла верхова лісова пожежа на площі 20 гектарів, рятувальники направили на допомогу вогнеборцям авіацію. Гасінню заважав підвищений радіаційний фон.

Згодом у Державному агентстві з управління зоною відчуження повідомили про нормалізацію радіаційного фону.

6 квітня у поліції Київщини повідомили, що затримали 27-річного жителя села Рагівка, який спричинив пожежу в Чорнобильській зоні. 8 квітня йому оголосили підозру через підпал. Він розповів, що підпалив сміття та траву у трьох місцях задля забави. А після цього вітер розніс вогонь далі, й він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Дивіться в "Екорубрика", як в Україні працює громадський моніторинг повітря

Читайте також:

В Україні палає сухостій: як це впливає на здоров'я людей під час коронавірусу

Як можуть збільшити штрафи за підпал трави в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: