fbpx
Сьогодні
17:09 11 Кві 2020

Європейська бізнес асоціація закликала Раду ухвалити "антиколомойський" законопроєкт

Фото Reuters

Європейська бізнес асоціація закликає Верховну Раду на найближчому засіданні прийняти законопроєкт про неповернення банків екс-власникам.

Про це йдеться у прес-релізі організації, передає ЕП.

"Ми розуміємо ажіотаж щодо законопроєкту щодо банків, більше 16 тисяч правок є яскравим тому свідченням. Однак, сподіваємось, що народні обранці все ж активізуються, аби зробити вирішальний крок до співпраці з МВФ", – зазначила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко.

Повідомляється, що без підтримки МВФ та інших міжнародних організацій з бюджетними розривами доведеться справлятись дуже болючими для всіх методами.

"Без підтримки МВФ, девальвація гривні може сягнути 45-65% від поточного рівня, до 50-80 грн/дол, для стабілізації курсу необхідно буде вводити жорсткі валютні обмеження, які поглиблять кризові явища. Знецінення гривні призведе до зростання інфляції до 20-50% та падіння реальних доходів населення принаймні на 30%", – йдеться у повідомленні.

ЕВА зазначає, що провідні експерти прогнозують у випадку продовження карантину на декілька місяців, та за наявності програми МВФ, що ВВП України у 2020-му році впаде на 9%, а курс гривні може сягнути 35 грн/дол.

Раніше міністр фінансів запевняє, що без співпраці з МВФ дефолту в Україні не буде.

Зазначимо, МВФ назвав вимоги для надання допомоги України.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії ухвалили в цілому цього ж дня.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал та чекає транш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: