fbpx
Сьогодні
22:24 11 Кві 2020

Єрмак висловив стурбованість посиленням обстрілів українських позицій на Донбасі

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак висловив стурбованість посиленням обстрілів українських позицій з боку бойовиків та запевнив, що українська сторона на засіданнях ТКГ постійно ставить питання про невиконання домовленостей щодо повного припинення вогню.

Про це він написав у Facebook після спільної з Президентом Володимиром Зеленським поїздки на Донбас.

"Нас також дуже турбує посилення обстрілів українських позицій з боку бойовиків. Домовленості про повне припинення вогню досі не виконуються. Представники України знову і знову продовжують ставити це запитання на засіданнях Мінської Тристоронньої контактної групи", – зазначив Єрмак.

Водночас він нагадав, що сьогодні спільно з главою держави Володимиром Зеленським перевірили забезпечення українських військових на передовій.

"Зараз особливо важливо надати все необхідне для боротьби з розповсюдженням коронавірусу у нашій армії. В наметовому містечку для інфекційних хворих на COVID-19 66-го Військово-мобільного шпиталю все належне для цього є. Крім того, ми постійно відправляємо до війська нові партії засобів захисту для військових медиків", – розповів керівник ОП.

За його словами, забезпечення всім необхідним військовослужбовців, які захищають Україну та усіх громадян – серед найважливіших пріоритетів.

Також делегація на чолі з Президентом відвідала меморіал загиблим пасажирам автобусу «Златоустівка-Донецьк», який бойовики обстріляли з "Градів" в 2015 році й у якому загинуло 12 людей, а ще 19 — отримали поранення.

"Ми ніколи не забудемо це звірство, а терористи обов'язково будуть покарані", – пообіцяв Єрмак.

Крім того, за його словами, Президент також вшанував пам'ять Героя України, майора ЗСУ Андрія Жука, який героїчно загинув в травні 2016 року.

Нагадаємо, Зеленський відвідав наметове містечко для хворих на COVID-19 військових у зоні ООС.

Раніше повідомлялося, що Зеленський розпочав робочу поїздку до Донецької та Запорізької областей.

Крім того, Зеленський і керівник Офісу президента Андрій Єрмак відвідали меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка – Донецьк, який бойовики обстріляли з "Градів" 13 січня 2015 року. Внаслідок трагедії 12 пасажирів загинули, ще 19 отримали поранення різного ступеня важкості.

Також Зеленський заявляє, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС та повідомляє про роботу над узгодженням нових ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: