fbpx
Сьогодні
10:15 11 Кві 2020

В Україні не залишилося регіонів без коронавірусу: в Миколаївській області підтвердили 2 випадки

Фото Depositphotos

У Миколаївській області зафіксовано два випадки захворювання на COVID-19. Таким чином, в Україні не лишилося жодної області без підтверджених випадків хвороби.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в суботу.

"У нас уже немає жодної області, в якій не зафіксовано випадків коронавірусної хвороби. Сьогодні перші два випадки зафіксовано в Миколаївській області, у Вознесенському районі, в людей, які повернулися з Польщі. Вони не увійшли в статистику за попередню добу, але щойно повідомили, що випадки є", – розповів він.

Ляшко додав, що не рекомендує всім "їхати святкувати Пасху в Миколаївську область", а рекомендує святкувати вдома.

Нагадаємо, 10 квітня президент Володимир Зеленський доручив негайно розібратися із ситуацією у Миколаївській області, де офіційно не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус.

Також Служба безпеки України перевіряє інформацію про можливу службової недбалості чиновників Миколаївської облдержадміністрації. У СБУ не виключають, що посадові особи не вжили невідкладних заходів для забезпечення першочергових потреб регіону щодо протидії поширенню коронавіруса SARS-CoV-2, повідомила пресслужба відомства у п'ятницю, 10 квітня.

Йдеться про те, що посадові особи Миколаївської ОДА в умовах пандемії та необхідності реалізації термінових заходів, визначених керівництвом країни, не виконали рішення облради щодо придбання медобладнання та додаткового фінансування охорони здоров'я.

За попередньою версією слідства, дії посадовців могли заподіяти значної шкоди життю і здоров'ю жителів області через поширення COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: