fbpx
Сьогодні
12:02 11 Кві 2020

Шахти Ахметова з 30 тисячами працівників можуть призупинити роботу через кризу в енергетиці

"ДТЕК Енерго", що належить олігарху Ринату Ахметову,  у зв'язку з кризою в енергетичній галузі розглядає можливість призупинення роботи "ДТЕК Павлоградвугілля", що об'єднує 10 шахт та надає робочі місця 30 тисячам осіб.

Про повідомив генеральний директор компанії Дмитро Сахарук під час онлайн-дискусії, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми наразі розглядаємо (можливість – ред.) зупинку найбільшого вугільного об'єднання країни, на якому працюють 30 тис. осіб, – "Павлоградвугілля". Причина банальна: неможливість платити заробітну плату. Друга причина – неможливість платити за перевезення вугілля на станції, а також забезпечити всім необхідним", – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня "ДТЕК Енерго" поінформувала, що шахти "ДТЕК Добропіллявугілля", шахта "Білозерська" і ЦЗФ "Жовтнева" призупиняють роботи з видобутку, збагачення вугілля та підготовки гірничих виробок із 1 квітня.

Раніше про проблеми з виплатою зарплат і забезпеченням радіаційної безпеки в зв'язку з кризою в енергетиці офіційно заявили в Національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом".

Ряд галузевих асоціацій – Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА), Українська енергетична асамблея, Федерація роботодавців ПЕК – звернулися до Президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із закликом звернути увагу на кризові явища в енергетиці і прискорити процес призначення Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища залишається єдиним міністерством, де не призначений керівник.

Дивіться наш фільм проекту "ЕкоРубрики" про ситуацію на шахтах Донбасу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: