Вже 42 тисячі викликів поліції під час карантину: МВС запустило чат-бот для протидії домашньому насильству

З початку карантину, з 12 березня до 7 квітня, до Нацполіції надійшло близько 42 тисяч викликів про домашнє насильство, зокрема у середньому за добу — 1,5 тисячі звернень.

Про це повідомляє Нацполіція.

Крім того, до введення карантину, з 1 по 11 березня, Нацполіція отримала близько 18 тисяч звернень, які попередньо кваліфікували як домашнє насильство. У середньому за добу отримували — близько 1650 звернень.

У поліції повідомили, що з початку року притягнули до адміністративної відповідальності 34 тисячі людей за вчинення домашнього насильства.

«Слідчі направили до суду понад 470 кримінальних проваджень щодо вчинення домашнього насильства та винесли понад 11 000 термінових заборонних приписів», — відзвітували правоохоронці.

Зазначимо, що в Україні також працює національна гаряча лінія 1547 з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

На номер 1547 може звернутися кожен, хто потерпає від насильства. Там нададуть кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби — й екстрене реагування поліції. Гаряча лінія працює у цілодобовому режимі на всій території України.

Також Міністерство внутрішніх справ України запустило чат-бот у Telegram для протидії домашньому насильству.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Чат-бот надасть максимально повну інформацію про домашнє насильство, а також підтримку та допомогу людям, які цього потребують.

У МВС зазначили, що цей чат-бот допоможе викликати поліцію або швидку допомогу, а в разі необхідності переадресує людину на фахівців юридичної допомоги, які можуть проконсультувати в онлайн-режимі.

Крім цього, чат-бот може надати користувачеві контакти інших служб.

Приєднатися до чат-бота можна за посиланням @police_helpbot.

Свіжі дописи

  • Новини

G7 у червні має ухвалити рішення щодо російських активів: міністр юстиції розповів про можливі сценарії

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон подорожей

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон-2024. З цієї нагоди для відвідувачів влаштували концерт, інтерактивні розваги та майстер-класи.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Міжнародному книжковому ярмарку в Буенос-Айресі відкрили український національний стенд

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Як… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому учасники благодійного забігу зібрали 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. У межах… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів Волинської та Львівської областей

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.