fbpx
Сьогодні
12:55 11 Кві 2020

Вже 42 тисячі викликів поліції під час карантину: МВС запустило чат-бот для протидії домашньому насильству

З початку карантину, з 12 березня до 7 квітня, до Нацполіції надійшло близько 42 тисяч викликів про домашнє насильство, зокрема у середньому за добу — 1,5 тисячі звернень.

Про це повідомляє Нацполіція.

Крім того, до введення карантину, з 1 по 11 березня, Нацполіція отримала близько 18 тисяч звернень, які попередньо кваліфікували як домашнє насильство. У середньому за добу отримували — близько 1650 звернень.

У поліції повідомили, що з початку року притягнули до адміністративної відповідальності 34 тисячі людей за вчинення домашнього насильства.

«Слідчі направили до суду понад 470 кримінальних проваджень щодо вчинення домашнього насильства та винесли понад 11 000 термінових заборонних приписів», — відзвітували правоохоронці.

Зазначимо, що в Україні також працює національна гаряча лінія 1547 з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

На номер 1547 може звернутися кожен, хто потерпає від насильства. Там нададуть кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби — й екстрене реагування поліції. Гаряча лінія працює у цілодобовому режимі на всій території України.

Також Міністерство внутрішніх справ України запустило чат-бот у Telegram для протидії домашньому насильству.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Чат-бот надасть максимально повну інформацію про домашнє насильство, а також підтримку та допомогу людям, які цього потребують.

У МВС зазначили, що цей чат-бот допоможе викликати поліцію або швидку допомогу, а в разі необхідності переадресує людину на фахівців юридичної допомоги, які можуть проконсультувати в онлайн-режимі.

Крім цього, чат-бот може надати користувачеві контакти інших служб.

Приєднатися до чат-бота можна за посиланням @police_helpbot.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: