fbpx
Сьогодні
09:31 10 Кві 2020

Справа Гандзюк: адвокати Мангера подали заяву про фальсифікацію справи

Адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, подали заяву до суду щодо фальсифікації справи проти нього.

Про це hromadske розповів захисник підозрюваного Олександр Шадрін, а також написав у Facebook сам Мангер.

"У підозрі та клопотаннях було багато недостовірної інформації. Створюється певна ілюзія причетності Мангера до цього злочину, вчиняються тортури щодо свідків. Тому захист подав заяву про вчинення злочину — фальсифікації справи", — зазначив адвокат.

Сам Владислав Мангер наголосив на тому, що кожен з правоохоронців, хто причетний до звинувачення його у злочині має понести відповідальність.

«Півтора року тому я був готовий до того, що підозри з мене будуть зняті, переді мною вибачаться — і життя піде далі. Але півтора року марної тяганини — це вже занадто. Я буду домагатися притягнення до кримінальної відповідальності кожного прокурора і кожного слідчого, які брали участь у фальсифікації справи проти мене», — написав Владислав Мангер та додав, що після 3 квітня, коли попередньо сплинув термін досудового розслідування, але був продовжений Печерським судом, він не братиме участі у жодних слідчих діях.

Раніше у суді Владислав Мангер заявляв, що не має відношення до цього злочину і вважає, що до нападу на Гандзюк причетний генерал СБУ Данило Доценко, з яким, за його словами, працювала загибла та група засудженого Сергія Торбіна. Також він наголосив на тому, що не збирається нікуди тікати, попри те, що має паспорти на руках.

Підозрюваний в замовленні нападу на Катерину Гандзюк Владислав Мангер заперечує свою причетність до злочину і запевняє, що не знав про візит свого захисника до Олексія Левіна.

Нагадаємо, за даними слідства, влітку 2018 року підозрюваний в організації злочину Олексій Левін отримав замовлення від Владислава Мангера на організацію нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми щодо незаконної вирубки лісу, а також підривала його авторитет в області.

Скільки коштів за організацію злочину він отримав, у підозрі наразі не вказано. Але, за попередньою інформацією, у підозрі Владиславу Мангеру йшлося про надання замовником 5,6 тисячі доларів за напад на Катерину Гандзюк. Надалі, за даними слідства, Левін залучив до злочину іншого фігуранта справи — Сергія Торбіна, а він знайшов виконавців.

Водночас домовленість про напад відбувалася у дворі офісу ще одного фігуранта — Ігоря Павловського, який, стверджує слідство, знав про підготовку злочину. Роль Левіна підтверджується показами інших фігурантів, а також даними слідства.

Правоохоронці вважають, що Левін надав Торбіну 5 тисяч доларів на реалізацію нападу на Гандзюк. Коли вже затримали виконавців, Торбін просив у Левіна ще 2 тисячі доларів для переховування. Той їх надав.

Слідство окремо встановило, що Левін вже після виїзду з України фінансував родичів фігурантів, щоб ті мовчали. За інформацією слідства, підозрюваний замовник Мангер разом з Левіним запропонували Торбіну два варіанти нападу: облити кислотою або зламати руки та ноги. Безпосередньо з Торбіним контактував Левін.

16 березня Левіна доставили до України з Болгарії. Він заявив, що не має жодного відношення до злочину проти Катерини Гандзюк та буде доводити це в українському суді. Також Левін додав, що подаватиме скаргу проти Болгарії до Європейського суду з прав людини.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: