fbpx
Сьогодні
21:15 10 Кві 2020

Як виглядає пожежа в Чорнобильській зоні: фото з космосу NASA та з дрону

Фото: Dronarium Украина

Пожежі у Чорнобильській зоні, які гасять вже тиждень, видно навіть із космосу. Дим від цих пожеж сфотографував супутник NASA.

Супутник Suomi NPP від Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) сфотографував як виглядають пожежі у Зоні відчуження ЧАЕС з космосу. Про це повідомляється на сайті американського відомства.

«Супутник Suomi NPP від NASA зняв кадр пожежі, яка була спричинена людиною, біля Чорнобильської атомної електростанції в Україні», – заявили в Управлінні.

пожежі біля Чорнобилю

Фото: NASA

пожежі біля Чорнобилю

Фото: NASA

У відомстві додали, що площі пожеж становлять близько 100 гектарів.

Зазначається що сам знімок був зроблений ще 5 квітня.

пожежі біля Чорнобилю

Фото: NASA

пожежі біля Чорнобилю

Фото: Dronarium Украина

пожежі біля Чорнобилю

Фото: Dronarium Украина

Опубліковані фото пожежі у Чорнобильській зоні, які з допомогою дрона 9 квітня зробив голова Громадської ради при Державному агентстві з управління зоною відчуження Олександр Сирота.

пожежі біля Чорнобилю

пожежі біля Чорнобилю

пожежі біля Чорнобилю

На поточний момент, за даними ДСНС, до гасіння пожеж залучено 379 осіб та 100 одиниць техніки, з них від ДСНС 320 чоловік особового складу та 79 одиниць техніки (у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти ДСНС, якими 9 квітня здійснено 67 скидів – 154 т води).

При цьому, за даними ДСНС, радіаційний фон по Києву і Київської області в межах норми. У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися.

пожежі біля Чорнобилю

пожежі біля Чорнобилю

пожежі біля Чорнобилю

Нагадаємо, пожежа в зоні відчуження розпочався 4 квітня, для боротьби з вогнем використовували авіацію. Під час гасіння вогню літаками було скинуто 174 тонни води.

9 квітня Нацполіція знайшла можливого винуватця підпалу лісу на території зони відчуження ЧАЕС. Йому було вручено офіційну підозру. Раніше судимий чоловік визнав, що заради забави у кількох місцях підпалив траву біля закинутої ферми.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Кабінет міністрів тримає на контролі ситуацію із пожежами в зоні відчуження та в регіонах України. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Кабінет Міністрів тримає на контролі ситуацію із пожежами в зоні відчуження та в регіонах України. До гасіння пожеж залучено 380 осіб та 100 одиниць техніки, серед яких 3 літаки та 2 вертольоти. Ще на початку квітня доручив залучити необхідні ресурси для ліквідації пожеж та зменшення їх кількості в майбутньому", – написав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на місці гасіння пожеж у зоні відчуженні вимірюють рівень радіації і вона перебуває в межах норми.

"Міністерство юстиції за моїм дорученням уже розробило законопроект, який суттєво збільшує штрафи за випалювання сухостою. Уряд його підтримав і незабаром передасть на розгляд до Верховної Ради. ДСНС та органи місцевої влади мають встановити цілодобовий моніторинг у природних екосистемах, щоб не допустити поширення пожеж", – додав Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що ОДА та КМДА повинні заборонити розведення багать у лісових масивах та випалювання сухої рослинності й сміття.

Читайте також:

В Україні палає сухостій: як це впливає на здоров'я людей під час коронавірусу

Як можуть збільшити штрафи за підпал трави в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: